ISO 37120 Sürdürülebilir Şehirler Ve Topluluklar - Şehir Hizmetleri Ve Yaşam Kalitesi İçin Göstergeler Eğitimi
HEDEF
Şehirlerin performanslarını ölçmek için göstergelere ihtiyacı var. Yerel düzeydeki mevcut göstergeler genellikle standartlaştırılmış, tutarlı değildir veya zaman içinde veya şehirler arasında karşılaştırılabilir değildir. Bu standart, şehrin sürdürülebilirliğine katkı olarak şehir hizmetlerine ve yaşam kalitesine odaklanmaktadır.
Sürdürülebilir kalkınmaya bütünsel ve bütünleşik bir yaklaşım için geliştirilmekte olan ve şehir hizmetleri ve yaşam kalitesi göstergelerini, akıllı şehirlere yönelik göstergeleri ve dayanıklı şehirlere yönelik göstergeleri içeren yeni bir Uluslararası Standartlar serisinin parçası olarak, bu standartlaştırılmış göstergeler seti tek tip bir standart sağlamaktadır. Neyin ölçüleceğine ve bu ölçümün nasıl yapılacağına yaklaşım sağlar. Liste olarak göstergelere ilişkin bir değer yargısı, eşik veya hedef sayısal değer sunmamaktadır.
Bu göstergeler şehir performansındaki ilerlemeyi izlemek ve geliştirmek için kullanılabilir. Sürdürülebilir kalkınmanın sağlanabilmesi için kent sisteminin bütününün dikkate alınması gerekmektedir. Gelecekteki ihtiyaçlara yönelik planlama, yarını daha iyi planlayabilmek için kaynakların mevcut kullanımını ve verimliliğini dikkate almalıdır.
Bu standarttaki göstergeler ve ilgili test yöntemleri şehirlere aşağıdaki konularda yardımcı olmak amacıyla geliştirilmiştir:
a) şehir hizmetlerinin performans yönetimini ve zaman içindeki yaşam kalitesini ölçmek;
b) çok çeşitli performans ölçümleri arasında karşılaştırmaya izin vererek birbirlerinden öğrenmeli; Ve,
c) politika geliştirmeyi ve öncelik belirlemeyi desteklemek.
Bu eğitimin hedefi; ISO 37120 standardı gerekliliklerine göre performans kriterlerinin belirlenmesi, izlenmesi ve ölçümü için gerekli olan tüm temel bilgiye sahip olmalarını sağlamaktır.
İÇERİK
1. Sürdürülebilir Şehirler Ve Topluluklar için kavramları
2. Şehir göstergeleri
3. Ekonomi
4. Eğitim
5. Enerji
6. Çevre ve İklim Değişikliği
7. Finans
8. Yönetişim
9. Sağlık
10. Konut
11. Nüfus ve sosyal koşullar
12. Yenileme veya yeniden yaratma
13. Güvenlik
14. Katı Atıklar
15. Spor ve Kültürel faaliyetler
16. Telekomünikasyon
17. Ulaştırma
18. Kentsel/yerel tarım ve gıda güvenliği
19. Kentsel planlama
20. Atık sular
21. Su Yönetimi
22. Raporlama ve Kayıt
FARKIMIZ
Eğitimde, mevcut bilgi düzeylerinin belirlenmesi amacıyla tasarlanmış uygulamalara ilişkin yaşanmış örnekler ve becerilerin aktarılması ile katılımcılar desteklenmektedir.
KATILIMCI PROFİLİ
ISO 37120 standardı gerekliliklerine göre Sürdürülebilir Kalkınma Yönetim Sistemi'ni uygulamaya başlayacak, geçiş yapacak olan kuruluş çalışanları, tüm sistem sorumluları, danışmanlar ve tüm üst -orta kademe yöneticiler.
EĞİTİM SÜRESİ
2 Gün