Gıda Hijyeni ve Sanitasyon Eğitimi
HEDEF
Hijyen, sanitasyon, dezenfeksiyon ve sterilizasyon uygulamalarında her geçen gün gelişen farklı yöntemlerden yararlanılmaktadır. Burada, gıdaların, eşyaların ve yüzeylerin arındırmasında mikroorganizma ve kirlerin yapısal özellikleri etkili olmakta; sağlanan iyilik koşullarının sürdürülmesi için bazı sağlık kurallarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Hijyen ve sanitasyonla ilgili olarak; kişisel hijyen, personel hijyeni, besin hijyeni, su hijyeni yanında, günümüzde bina hijyeninden de söz etmek mümkündür. Hijyen ve sanitasyon işlemlerinin belli bir kalite standardında yürütülmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla bu eğitim, mevzuatlar ve standart gerekliliklerinin uygulamaya yönelik olarak kullanılabilmesini sağlayacak temel bilgi ve yöntemleri içermektedir.
İÇERİK
- Terim tanımlanması ve sistematik yaklaşımın önemi TS 13027 hakkında bilgilendirme
- Mikroorganizmalar, Bulaşık Yıkama ve Sanitasyon, Kişisel Hijyen ve Üniformalar, Personel Hijyeni, Suların Dezenfekte Edilmesi, Depolar ve Depolarda Hijyen Sağlama, Bakterilerin Bulaşma Yolları ve Besin Zehirlenmeleri, Bina Hijyen Güvenliği, Dezenfektanların İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri
- İzleme ve ölçme; Gerekli olduğu durumlarda CCP’lerin düzeltici önlemlerin alınması, sistem etkinliğinin kanıtlanması, HACCP planının gözden geçirilmesi
- Uygulamalar
FARKIMIZ
Eğitimde, mevcut bilgi düzeylerinin belirlenmesi amacıyla tasarlanmış testler, başarılı ve başarısız uygulamalara ilişkin yaşanmış örnekler, becerilerin gerçek yaşama aktarılmasını kolaylaştıracak uygulamalar ile katılımcılar desteklenmektedir.
KATILIMCI PROFİLİ
Gıda sektöründe olan her kademe çalışan ve yöneticiler
EĞİTİM SÜRESİ
1 Gün
EĞİTİM ÜCRETİ
‘Lütfen ofisimizle iletişime geçiniz’