HACCP – Tehlike Analizi VE KRİTİK Kontrol Noktaları Eğitimi
HEDEF
Üretimden-tüketime risk oluşturabilen her bir odağın ürünler bazında ayrı ayrı belirlenip, bu noktaların incelenmesi ile/kontrol altında tutulması ile sorunların giderilmesi olarak da ifade edilebilen HACCP, “kritik kontrol noktaları (CCP)” nın belirlenmesi, riskin azaltılması, dolayısıyla da tehlikenin engellenmesidir. Bu sistem temelde son üründeki kontrole bağlı gecikmeler geliştirilebilecek tehlikeleri engelleyen koruyucu önlemleri baştan belirlemeyi prensip edinmiştir. Bu eğitim, yedi temel prensip ve standart gerekliliklerinin uygulamaya yönelik olarak kullanılabilmesini sağlayacak temel bilgi ve yöntemleri içermektedir.
İÇERİK
- Sistem yaklaşımı; Terimlerin ve amacın tanımlanması, ürünün tanımlanması, ürünün amaçlanan kullanımı ve tüketici gruplarının tanımlanması ve akış şemasının oluşturulması, akış şemasının üretim hattında kontrolü
- Tehlike analizi; Gıdanın hasatından üretime kadar geçen her aşamada tehlikelerin saptanması ve önlemlerin belirlenmesi,
- İzleme ve ölçme; Gerekli olduğu durumlarda CCP’lerin düzeltici önlemlerin alınması, sistem etkinliğinin kanıtlanması, HACCP planının gözden geçirilmesi
- Uygulamalar
FARKIMIZ
Eğitimde, mevcut bilgi düzeylerinin belirlenmesi amacıyla tasarlanmış testler, başarılı ve başarısız uygulamalara ilişkin yaşanmış örnekler, becerilerin gerçek yaşama aktarılmasını kolaylaştıracak uygulamalar ile katılımcılar desteklenmektedir.
KATILIMCI PROFİLİ
Kuruluşlarında HACCP Yönetim Sistemi çalışmalarını başlatacak olan her kademe çalışan ve yöneticiler
EĞİTİM SÜRESİ
1 Gün
EĞİTİM ÜCRETİ
‘Lütfen ofisimizle iletişime geçiniz’